Algemeen bestuurslid Oranjecomité Houten

Stichting Oranjecomité Houten is verantwoordelijk voor het organiseren van Oranjefestiviteiten binnen de kern Houten. De meeste activiteiten hiervan vinden plaats op Koningsdag, hoewel op de dagen er omheen vaak ook (kleinere) festiviteiten plaats vinden georganiseerd door het comité.

Het comité bestaat uit een bestuur waarbij iedereen verantwoordelijk is voor een deel van de organisatie; dit kan van een locatie zijn, maar ook voor overkoepelende activiteiten zoals het verzorgen van alle communicatie of (sociale) media.

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger die niet bang is om zijn handen uit de mouwen te steken? Ben je goed in organiseren en wil je iets betekenen voor de gemeente? Wij zijn op zoek naar:

Een algemeen bestuurslid Stichting Oranjecomité Houten (vrijwillig)

Functieprofiel

Je bent algemeen bestuurslid van Stichting Oranjecomité Houten. Als bestuurslid beslis je mee over de activiteiten op en rondom Koningsdag in Houten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een van de locaties waarop activiteiten plaatsvinden of voor een grote activiteit. Je houdt van organiseren, brengt verschillende partijen samen op de locatie en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Alles om Koningsdag in Houten een groot succes te maken.

Wat doet een algemeen bestuurslid?

 • Je bent verantwoordelijk voor een van de locaties of evenementen van Koningsdag in Houten. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het programma, het regelen van de benodigde materialen en mensen en het uitvoeren op de dag zelf.
 • Je bent aanwezig bij bestuursvergaderingen waarbij we belangrijke zaken doornemen, overleggen en beslissen. Hierbij ben je niet bang om je mening te geven en mee te denken over zaken van andere locaties.
 • Afhankelijk van je interesses zijn er altijd mogelijkheden om extra taken op te pakken. Misschien houd je je graag bezig met sociale media of grafische vormgeving, of is risico-inventarisatie meer jouw ding. Technische details regelen op de achtergrond of liever op zoek gaan naar de leukste bands of dj’s voor op een feest? Het kan allemaal!

Belangrijk:

 • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Je bent bereid je meerjarig in te zetten.
 • Tijdsinschatting: gemiddeld 8 uur per maand, waarbij maart-april drukker is en juli-september stilligt.

Wij bieden:

 • Een functie waarbij je de vrijheid krijgt om Koningsdag in Houten te vormen voor de gehele gemeente.
 • Samenwerking met andere bestuursleden en vrijwilligers.
 • Het opdoen van nieuwe contacten.
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen het bestuur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kristel de Groot (secretaris) via info@koningsdaginhouten.nl