Informatie voor bedrijven

Tijdens Koningsdag in Houten is er ruimte voor verschillende standhouders die eten verkopen op een van de volgende locaties: het Manifestatieterrein, het Oude Dorp en Castellum. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de standplaatsen, de kosten en overige regels. Heeft u interesse in een stand? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Standplaats

Als je standhouder bent, krijg je van het Oranjecomité een standplaats toegewezen op de afgesproken locatie. Deze standplaats kan een plek zijn waar u uw eigen kraam opbouwt, of een marktkraam die vooraf door ons geplaatst wordt. U kunt hiervoor overleggen wat u nodig heeft en of u een eigen kraam heeft of een marktkraam wilt.

Op deze standplaats is het mogelijk om stroom te hebben. Ook dit horen we graag vooraf. Haspels om de stroom naar uw eigen kraam te trekken, zijn tegen borg beschikbaar bij het Oranjecomité of zelf mee te nemen. 
De openingstijden van uw kraam zijn afhankelijk van de locatie waarop u staat. Voor de locaties van 2019 gelden de volgende openingstijden:

Manifestatieterrein:                07.00-17.30 uur
Oude Dorp:08.00-12.00 uur
Castellum:08.00-14.00 uur

Hoe gaat de toewijzing van de stands

De toewijzing van de stands gaat op volgorde van aanmelding zolang er nog stands beschikbaar zijn. Daarnaast zorgen wij voor een gevarieerd aanbod door stands met dezelfde producten niet op dezelfde locatie te plaatsen. 

Wat mag je verkopen?

Op je stand mag je alleen etenswaren verkopen. De verkoop van dranken in iedere vorm (koffie, thee, limonade, frisdranken en/of zwak-alcoholische dranken) is voorbehouden aan het Oranjecomité Houten. Ook het weggeven of uitstallen van dranken is voor standhouders niet toegestaan. Het Oranjecomité Houten heeft de inkomsten uit de drankverkoop hard nodig om alle activiteiten op Koningsdag te kunnen bekostigen waardoor het helaas voor standhouders niet toegestaan is. Bij overtreding van de regels is het Oranjecomité Houten gerechtigd de kraam van de standhouder te sluiten.

Wat kost het?

Iedere standhouder betaald een standplaatsvergoeding aan het Oranjecomité Houten als compensatie voor de standplaats en gemaakte kosten. De standplaatsvergoeding is afhankelijk van de grootte van de stand. Neem contact met ons op om een prijsindicatie te krijgen. 

Meer bekendheid binnen Houten

Om voor uw bedrijf wat extra bekendheid te genereren voor en tijdens Koningsdag, hebben we extra mogelijkheden voor de standplaatshouders.

  • Logo op de website koningsdaginhouten.nl

De website koningsdaginhouten.nl heeft in de periode rondom Koningsdag een bereik van ongeveer 10.000 unieke bezoekers. Voor €50 zetten wij uw logo op deze website. 

  • Logo op banner

Tijdens het feest op het Rond op Koningsnacht hangt er naast het podium een banner met sponsorlogo’s. Ook zullen er op Koningsdag op het Manifestatieterrein banners hangen met sponsorlogo’s. Om op beide banners te komen, vragen we een bedrag van €250. 

Vragen? 

Heeft u nog vragen dan kunt mailen naar: info@koningsdaginhouten.nl.

Wat moet ik doen om een stand te bemachtigen. 

Heeft u interesse om met uw stand op Koningsdag in Houten te staan? Vul dan onderstaand contactformulier in.