Social media Koning(in)

Stichting Oranjecomité Houten is verantwoordelijk voor het organiseren van Oranjefestiviteiten binnen de kern Houten. De meeste activiteiten hiervan vinden plaats op Koningsdag, hoewel op de dagen er omheen vaak ook (kleinere) festiviteiten plaats vinden georganiseerd door het comité.

Het comité bestaat uit een bestuur waarbij iedereen verantwoordelijk is voor een deel van de organisatie; dit kan van een locatie zijn, maar ook voor overkoepelende activiteiten zoals het verzorgen van alle communicatie of (sociale) media.

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger die niet bang is om zijn handen uit de mouwen te steken? Ben jij een influencer in de spé en wil je iets betekenen voor de gemeente? Wij zijn op zoek naar:

Een social media Koning(in) (vrijwillig)

Functieprofiel

Je bent algemeen bestuurslid van Stichting Oranjecomité Houten. Als bestuurslid beslis en denk je mee over de activiteiten op en rondom Koningsdag in Houten. Jouw passie? Zorgen dat heel Houten op de hoogte is van deze plannen om ieder jaar weer de tofste Koningsdag neer te zetten. Je bent bekend met sociale media en vindt het leuk om hier mee bezig te zijn. Je stelt een planning op en zorgt dat alle onderdelen op de juiste plekken gepromoot wordt. Wil jij naast Facebook of Instagram iets anders proberen? Geen probleem! Jij bent degene die bedenkt hoe we dit gaan aanpakken. Tijdens Koningsdag zelf kom je langs op alle locaties om onze volgers ook digitaal te laten zien wat er allemaal gebeurd.

Wat doet een algemeen bestuurslid?

 • Je bent verantwoordelijk voor de sociale media kanalen van Koningsdag in Houten. Hierbij stel je een plan op en mag je vervolgens helemaal los om de beste digitale promotie te regelen.
 • Je bent aanwezig bij bestuursvergaderingen waarbij we belangrijke zaken doornemen, overleggen en beslissen. Hierbij ben je niet bang om je mening te geven en mee te denken over zaken van andere locaties.
 • Afhankelijk van je interesses zijn er altijd mogelijkheden om extra taken op te pakken. Misschien heb je een gaaf programma idee, wil je ook meewerken aan de website, of is risico-inventarisatie meer jouw ding. Technische details regelen op de achtergrond of liever op zoek gaan naar de leukste bands of dj’s voor op een feest? Het kan allemaal!

Belangrijk:

 • Je bent minimaal 16 jaar of ouder.
 • Je bent bereid je meerjarig in te zetten.
 • Tijdsinschatting: gemiddeld 4 uur per maand, waarbij de nadruk ligt op de periode februari-april. In de overige maanden zal je voor deze functie vooral meedenken tijdens de vergaderingen.

Wij bieden:

 • Een functie waarbij je de vrijheid krijgt om Koningsdag in Houten te vormen voor de gehele gemeente.
 • Samenwerking met andere bestuursleden en vrijwilligers.
 • Het opdoen van nieuwe contacten.
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen het bestuur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kristel de Groot (secretaris) via info@koningsdaginhouten.nl