Door de huidige situatie rondom het coronavirus krijgt Koningsdag dit jaar een andere invulling dan gebruikelijk. Koningsdag wordt Woningsdag; een dag waarop we zoveel mogelijk thuisblijven en nadruk leggen op de saamhorigheid die bij Koningsdag hoort. 
Op deze pagina staan allerlei initiatieven die rondom Woningsdag bedacht zijn. Staat jouw initiatief er niet tussen? Meld hem aan via info@koningsdaginhouten.nl.

Digitale aubade

27 april | 09.00 uur | Oranjecomité Houten & Omroep Houten
Omroep Houten en het Oranjecomité Houten hebben de handen ineen geslagen om te zorgen dat alle inwoners van Houten vanuit hun eigen huis deel kunnen nemen aan de aubade. De live aubade is op internet te volgen via www.koningsdaginhouten.nl en www.omroephouten.nl. Tijdens de aubade speelt Muziekvereniging Kunst Na Arbeid het signaal, hijst Scouting Schonauwen de vlag, wordt het Wilhelmus gespeeld en houdt burgemeester Gilbert Isabella een toespraak. 

Huiskamerbingo

27 april | 15.00 uur – 16.00 uur | Houten voor Houten, Omroep Houten, The Lions, Krachtig Plus Houten
In samenwerking organiseren Houten voor Houten, Omroep Houten, The Lions en Krachtig Plus Houten een Koningsdag Huiskamerbingo. Een uur gezamenlijk vertier voor allen van 65+ die daar zin in hebben. Om 15.00 kan je luisteren naar Omroep Houten waar de speluitleg en de bingo plaatsvinden. Vooraf krijg je een bingokaart en een lekkere tompouce thuisbezorgd. Meedoen is eenvoudig. Je kunt je aanmelden door te bellen naar 030-7001515. Er is plaats voor 250 deelnemers. 

Koningsdag Thuis

27 april | 10.00 uur en 16.00 uur | Koningsdag Thuis
De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in Nederland heeft het platform Koningsdag Thuis live gezet. Hier zijn initiatieven uit het hele land te vinden die vanuit huis kunnen worden bekeken.
Op 27 april om 10.00 uur zal de Koning een korte boodschap uitspreken dit platform. Om 16.00 uur sluit de Koning Woningsdag af door het glas te heffen tijdens de Nationale Toost, ook te zien via Koningsdag Thuis.

Gebak

Door de corona-maatregelen gaan de bingo’s georganiseerd door het Oranjecomité niet door. In plaats van een Oranjebingo trakteert het Oranjecomité de bewoners en de zorgverleners van de Loeriker Stee, het Haltna Huis en het Houtens Erf tijdens Koningsdag op een gebakje om de dag een feestelijk tintje te geven. Bakkerij Hogenboom vond dit initiatief zo leuk dat ze hebben aangegeven alle gebakjes te sponsoren. Bedankt!